14.09.2018  |  Business  |  Branschnytt

Stark tillväxt för Zalando

E-handlaren ökar omsättningen under andra kvartalet.

E-handlaren Zalando omsatte 1,33 miljarder euro, motsvarande 13,7 miljarder kronor, under årets andra kvartal, en ökning med 20,9 procent jämfört med samma period förra året. Bolaget slog också rekord i antalet kundorder med 29 miljoner under andra kvartalet.

Den justerade rörelsemarginalen var 7,1 procent, vilket är något lägre än fjolårets 7,4 procent. Trots det blev det en  nettovinst för andra kvartalet på 51,8 miljoner euro. I kvartalsrapporten flaggar bolaget för lägre omsättningstillväxt för helåret, vilken väntas hamna i lägre halvan av tillväxtmålet 20 till 25 procent.

Zalando är verksamt i 17 europeiska länder och lanserade under andra kvartalet nätbutik i Tjeckien och Irland. 32 procent av aktierna ägs av Stenbeckssfärens Kinnevik.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.