Välgörenhet

Branschnytt

Indiska samarbetar med Bröstcancerförbundet

Andel av försäljningen går till information och forskning

Accessories

Edblad designar för utsatta barn

Årets Helping Hand-smycke tillägnas Maskrosbarn

Design

Fiskars stöder Cancerfonden

Rosa sax säljs till förmån för Rosa bandet

Design

De danska trollen på väg ut i världen – igen

De danska Lyckotrollen, som skapades av Thomas Dam på 1940-talet, var enormt populära under 1950- och 1960-talen, som omtyckta och älskade leksaker både i Danmark och internationellt. Berömmelsen blev ett faktum igen under 1990-talet, då föräldrarna nostalgiskt kunde ge trollen åt sina egna barn. Sedan dess har det bland annat lanserats en storstilad Hollywoodfilm och skett en transformation av trollen till designobjekt, dessutom som en aktör i kampen mot cancer.

Branschnytt

Åhléns julskyltning lever vidare

Skänks till utvald barnverksamhet för att sprida glädje.

Design

Mumintrollen griper in för att rädda Östersjön

Få sagovärldar har väl haft så stort inflytande på Norden och den nordiska designscenen som Tove Janssons berättelser om Mumintrollen och deras vänner. 2020 fyller de älskade figurerna 75 år, vilket bland annat uppmärksammas med en stor internationell kampanj till förmån för Östersjön, som är ett av världens mest förorenade hav.

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.