18.09.2018  |  Business  |  Branschnytt

Premiär för Ikea i Indien

Första varuhuset öppnat i Hyderabad.

Efter 30 år av inköp och produktion i Indien öppnade Ikeakoncernen sitt första varuhus i landet den 9 augusti. Varuhuset är 37 000 kvadratmeter stort och ligger i staden Hyderabad. I varuhuset arbetar 950 medarbetare varav 47 procent av dessa är kvinnor, vilket motsvarar Ikeakoncernens mål inom jämställdhet.

Under de kommande åren planerar Ikea att öppna fler varuhus och enheter i Indien. Det första varuhuset i Hyderabad följs av ett varuhus i Navi Mumbai som förväntas öppna under 2019. Hittills har Ikeakoncernen köpt fyra tomter i delstaterna Telangana, Maharashtra, Karnataka och Delhi/NCR.

”Idag är en fantastisk dag och en viktig milstolpe på vår Indienresa som började för över 30 år sen, när Ikea inledde samarbeten med lokala tillverkare. Vi har långsiktiga planer för Indien, som är en viktig marknad för oss”, säger Jesper Brodin, vd för Ikeakoncernen, i ett pressmeddelande.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.